I Sussis skafferi

Matbloggstoppen

LCHF Vaniljglass

Publicerad 2012-03-05 13:42:07 i Bakverk och desserter

Försvinnande gott!
Vaniljglass LCHF

4 st ägg
4 dl grädde
1 dl Sukrin Melis (florsocker)
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 tsk Sukrin (strösocker), kan uteslutas om man vill minska sötman.

Det här receptet går bra att använda sig av både till glassmaskin, likväl som om du ingen har. 

Gör så här:

Dela äggen i vitor och gulor med stor omsorg. Vispa Sukrin Melis (florsockret) tillsammans med gulorna till fluffigt vitt. Blanda sedan ner vaniljpulver och ev 1 tsk av Sukrinet (strösockret).
Vispa vitorna till ett fast skum, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att de rinner ut. Ren bunke och redskap utan minsta lilla fett på, gärna kalla sådana eller att ställa sig svalt gör att äggvitevispningen med säkerhet blir lyckad.
Grädden vispas fast och fin i en egen bunke, ev tillsammans med 1 tsk Sukrin (strösocker). Därefter vänds äggulesmeten ner i grädden och sist går allt ner i äggvitorna genom att vändas ner med hjälp av en slickepott.
För dig som har en glassmaskin så kör du den där och jag som ingen har fick lägga min i en form i frysen. Men jag tog ut den och rörde om vid flera tillfällen för att få så fin konsistens som möjligt på glassen. Glassen behöver minst tre timmar på sig för att frysa till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela