I Sussis skafferi

Matbloggstoppen

Mumsiga tekakor med chiafrön

Publicerad 2013-11-20 15:20:55 i Matbröd

Ooooh vad roligt det är att LCHF-baka! Det går ju så fort, man slipper vänta på jäääääsning och sånt :) Nu bakas detta:http://vardagslivmedlchf.se/2013/february/lchf-tekakor-med-chiafron-2.html men hade inget mandelmjöl hemma så jag bytte ut det mot ½ dl pofiber, och så tog jag bara chiafrön i, inga linfrön (bytte ut linfröna mot chiafrön). Doftar härligt från ugnen! 
 
 
Tekakor med chiafrön 6 st
  • 5 ägg
  • 50 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosnötsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,25 dl chiafrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
Vispa äggen fluffigt. Smält smöret och rör ner det, grädden och yoghurten i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner det i äggsmeten. Låt sedan smeten stå och svälla 5-10 min. Blöt händerna med kallt vatten och forma runda bollar. Lägg på bakplåtspapper och platta till dom. Grädda i ugn ca 20-25 minuter på 175 grader. Låt bullarna kallna.
 
Resultatet blev smarrigt värre!
 
 
 

Fröknäcke utan sesamfrön

Publicerad 2013-11-20 14:27:00 i Matbröd

Blev sugen på att baka fröknäcke så jag gjorde en raid i mitt skafferi- Det visade sig att jag hade slut på sesamfrön så jag tänkte att jag blandar väl ihop lite av det jag har hemma istället. Resultatet blev detta! :)
 
 
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
½ dl chiafrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk flingsalt
½ dl Cocosa utan smak
2½ dl kokande vatten.
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfettet och tillsätt det kokande vattnet. Rör ihop allt i bunken. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och bred ut med slickepott. Grädda i 150 grader i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär i bitar med tex en pizza-slicer. Sänk värmen till 80 grader och ställ in igen i några timmar till, tills knäcket är torrt och hårt, inte segt.
 
Nu står det i ugnen. Uppdaterar när det är klart! :)
 
Uppdatering: Galet gott!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela