I Sussis skafferi

Matbloggstoppen

Dessertplättar!

Publicerad 2013-09-25 18:42:00 i Allmänt


Så himla skoj när man slänger ihop nåt som blir lyckat på första försöket!
 
 
Dessertplättar

1 dl grädde
1/2 dl rysk yoghurt
2 ägg
1 dl pofiber
1 tsk psyllium
1 tsk Rebiana (stevia/erithryol)
1/2 tsk vaniljpulver

Vispa ihop allt, klicka ut i stekpannan, stek!
Vänd när de är gyllenbruna på undersidan.
Hur gott som helst med bär och vispad grädde! Minska eller ta bort sötningen om ni vill. Går även att göra till matplättar om man tar bort sötningen och lägger till en nypa salt istället.

Peanutbutter chocolate chip almond cookies

Publicerad 2013-09-22 20:17:00 i Bakverk och desserter

 
Blev sugen på småkakor men ville inte ha något jättesött, och självklart skulle det vara LCHF. Kikade lite i skåpen vad jag hade hemma och så hittade jag ett recept hos Mariann Andersson som jag använde som grund. :) Använder Marianns ord förutom de ändringar jag gjort.
 

Ingredienser:

3 dl mandelmjöl
1 dl fibrex
100 g hackad mandel + 50 g hackad choklad 86%
100 g smält smör + ½ dl osötat jordnötssmör
2 msk Sukrin
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
1. Smält smöret och blanda i jordnötssmöret och fibrexen att mjukna något under tiden det svalnar i ca 5 minuter.
2. Blanda alla andra torra ingredienserna väl i en bunke.
3.  Häll i ”fibrexsmöret” i de torra ingredienserna och blanda väl runt.
4. Forma 8-12 platta runda kakor på bakplåtspapperklädd plåt. Se till att de är hårt packade ända ut i kanten.
5. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
6. Låt svalna lite och lyft över dem på galler att svalna helt.

 
Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, måste skaffa en vettig kamera snart...
 

Birgittas fröknäcke

Publicerad 2013-09-22 18:58:00 i Matbröd

Idag försökte jag mig på att göra fröknäcke. Blev inte exakt efter Birgitta Höglunds recept eftersom jag inte hade någon kokosolja hemma. Så jag tog smör istället. Och så ökade jag linfröna. :) Jag glömde saltet haha men det får jag väl kompensera med extrasaltat Bregott på. ;) Jag var så fräck att jag kopierade Birgittas text rakt av, lade bara till mina ändringar i receptet. :)
 
 

Fröknäckebröd

1 dl Solroskärnor

1 dl Sesamfrön

1 dl hela Linfrön

2 msk Pofiber

1 msk Fiberhusk

50 gram Smör

2½ dl kokande Vatten

½-1 tsk Havssalt

Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten, lägg i smöret och koka upp på nytt.

Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.

Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper 30×33 cm, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.

Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.

Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i en halvtimme.

Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.

För ett få ett bröd lite likt Finn Crisp, smaksätt smeten med 1-2 tsk Brödkryddor eller stött Anis, Fänkål och Kummin.

Smulad, torkad Timjan, Oregano, Nässlor eller nån annan ört, kan också vara gott på.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela