Fröiga tekakor

6 st.
Ingredienser:
0,5 dl sesamfön
200 g philadelphiaost (Jag använde Coops cream cheese)
125 g keso (Jag använde laktosfri keso)
4 ägg
1 dl krossat linfrö
1,5 tsk bakpulver
2 tsk havssalt (Jag hade inget havssalt så jag tog ½ tsk vanligt salt istället)
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
Gör så här
Sätt på ugnen på 175C
rosta sesamfrön i stekpannan och låt svalna
rör samman philadelphiaost och keso
vispa äggen riktigt fluffiga i separat skål
rör ner krossat linfrö, sesamfrö, bakpulver, mandelmjöl och salt i philadelphiasmeten
tillsätt lite av äggsmeten och rör om
tillsätt fiberhusken och rör samman
tillsätt lite av äggsmeten allt eftersom och rör samman till en smet. Låt svälla en stund (jag väntade ca 10min)
klicka ut smeten på en pappersklädd plåt (jag smorde bara en plåt och det fungerade bra). Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 min tills brödet fått en gyllengul färg. Låt brödet svalna på galler.
Receptet kommer från Annika Rognebys senaste bok Bakglädje till vardags och fest, baka med LCHF utan socker och mjöl.
0,5 dl sesamfön
200 g philadelphiaost (Jag använde Coops cream cheese)
125 g keso (Jag använde laktosfri keso)
4 ägg
1 dl krossat linfrö
1,5 tsk bakpulver
2 tsk havssalt (Jag hade inget havssalt så jag tog ½ tsk vanligt salt istället)
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
Gör så här
Sätt på ugnen på 175C
rosta sesamfrön i stekpannan och låt svalna
rör samman philadelphiaost och keso
vispa äggen riktigt fluffiga i separat skål
rör ner krossat linfrö, sesamfrö, bakpulver, mandelmjöl och salt i philadelphiasmeten
tillsätt lite av äggsmeten och rör om
tillsätt fiberhusken och rör samman
tillsätt lite av äggsmeten allt eftersom och rör samman till en smet. Låt svälla en stund (jag väntade ca 10min)
klicka ut smeten på en pappersklädd plåt (jag smorde bara en plåt och det fungerade bra). Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 min tills brödet fått en gyllengul färg. Låt brödet svalna på galler.
Receptet kommer från Annika Rognebys senaste bok Bakglädje till vardags och fest, baka med LCHF utan socker och mjöl.
Jag hittade det här receptet här:
och jag använde texten på den sidan oxå, med en aning modifiering. Bilden är dock min egen. :)