Mumsiga tekakor med chiafrön
Ooooh vad roligt det är att LCHF-baka! Det går ju så fort, man slipper vänta på jäääääsning och sånt :) Nu bakas detta:http://vardagslivmedlchf.se/2013/february/lchf-tekakor-med-chiafron-2.html men hade inget mandelmjöl hemma så jag bytte ut det mot ½ dl pofiber, och så tog jag bara chiafrön i, inga linfrön (bytte ut linfröna mot chiafrön). Doftar härligt från ugnen!

Tekakor med chiafrön 6 st
- 5 ägg
- 50 g smör
- 0,5 dl grädde
- 0,5 dl turkisk yoghurt
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosnötsmjöl
- 0,5 dl linfrön
- 0,25 dl chiafrön
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk pofiber
- 2 msk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
Vispa äggen fluffigt. Smält smöret och rör ner det, grädden och yoghurten i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner det i äggsmeten. Låt sedan smeten stå och svälla 5-10 min. Blöt händerna med kallt vatten och forma runda bollar. Lägg på bakplåtspapper och platta till dom. Grädda i ugn ca 20-25 minuter på 175 grader. Låt bullarna kallna.
Resultatet blev smarrigt värre!
