I Sussis skafferi

Matbloggstoppen

Vaniljkladdkaka med hallongrädde <3

Publicerad 2012-03-21 22:59:11 i Bakverk och desserter

Det här receptet hittade jag här: http://mariannslchf.se/vaniljkladdkaka-med-hallongradde/ och jag har modifierat det en aning eftersom jag inte hade stevia eller vaniljstång.
vaniljkladdkaka
ca 8 bitar
Ingredienser:
150 g smält osaltatsmör
1 dl grädde
1-1,5 krm fransk stevia  (se nedre bild) eller 3 msk erythritol (sötrix, sukrin, sötin) och 1/4 krm stevia
4 ägg
3 msk kokosnötmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 färsk vaniljstång ( eller 1 tsk vaniljpulver)
Servering:
2 dl grädde
2 dl lättmosade hallon
Gör så här
1. Koka upp grädden med fröna från en urgröpt vaniljstång, låt också stången få sjuda med under någon minut, låt det dra i minst 5 minuter, gärna länge. Fiska sedan upp stången. Värm upp grädden och lägg smöret att smälta..
2. Rör sedan i äggen och sötning väl i smeten.
3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i kastrullen.
4. Smöra och pofiberbröa en springform ca 21 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 8-10 minuter. Passa kakan noga då den ska dallra lite ca 3 cm från kanten och in. Ta ut och låt svalna lite. Vispa grädden och vänd ner de mosade hallonen.
Spritsa hallongrädden på vaniljkladdkakan.
ca 8 bitar
Ingredienser:
150 g smält osaltatsmör
1 dl grädde
4 msk sukrin
4 ägg
3 msk kokosnötmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
Servering:
2 dl grädde
2 dl lättmosade hallon
Gör så här
1. Koka upp grädden med vaniljpulvret, låt det dra i minst 5 minuter, gärna längre. Värm upp grädden och lägg smöret att smälta..
2. Rör sedan i äggen och sötning väl i smeten.
3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i kastrullen.
4. Smöra och pofiberbröa en springform ca 21 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 8-10 minuter. Passa kakan noga då den ska dallra lite ca 3 cm från kanten och in. Ta ut och låt svalna lite. Vispa grädden och vänd ner de mosade hallonen.
Spritsa/klicka hallongrädden på vaniljkladdkakan.
Mumsmums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela