I Sussis skafferi

Matbloggstoppen

Blomkål/broccoligratäng med kyckling och chorizo

Publicerad 2013-10-02 20:37:00 i Matigt!

Japp, det blev gratäng idag igen! Har ju kommit på ett så enkelt sätt att fixa äggstanningen till gratängen. Varför hade jag inte tänkt på det tidigare, att det bara är att röra ner ett par ägg? Jag använder två stycken för att det inte ska bli för löst haha!
 
 
 
Idag blev det en variant med kyckling och chorizo. Hittade en så fantastisk korv på nya Coop här i Hallonbergen!
 
 
 
Började med att förbereda lite.
 
 
Koka blomkål och broccoli lite lätt och lägg i en ugnsfast form. Skala och hacka en gul lök, choppa upp en röd paprika och lite god chorizokorv. Skär två kycklingfiléer i bitar. Fräs alltihopa (utom broccoli/blomkål) i en stekpanna i smör eller kokosolja. Pressa en solovitlök över och krydda med salt och peppar. Häll på ca 3 dl fet grädde och låt puttra en stund. Ta pannan från plattan och rör ner två ägg. Häll sedan alltsammans över blomkålen och broccolin i den ugnsfasta formen. Stoppa in i mitten av ugnen i ca 25 minuter, Ta sedan ut gratängen och lägg på lite god ost. Jag valde prästost. In i ugnen i ca 10 minuter till. Klart! Sanslöst gott...
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela